Duurzame Energie Veenendaal-Oost

Tarieven | Tips Energiebesparen

ENERGIEBESPARING

Wie energie bespaart, helpt het klimaat. Ook is het goed voor uw portemonnee. Op deze pagina staan een aantal tips om energie te besparen en uw warmtekosten omlaag te brengen.

 

Constante temperatuur

U kunt de verwarming het beste altijd op dezelfde temperatuur laten staan. Dus ook ’s nachts of als u een weekendje weg gaat. Gelijkmatig continu verwarmen kost minder energie dan steeds opnieuw opwarmen. Als u voor langere tijd op vakantie gaat, kan de temperatuur wel wat lager.

Thermostaat tikkie terug

De kamertemperatuur met een graad verlagen is nauwelijks merkbaar, maar zorgt wel voor een energiebesparing van zo’n 6%.

Slimmer en korter douchen

Energie besparen en minder kosten? Kies dan voor een spaardouchekop. U bespaart dan al snel 20% op warm water en energiekosten in vergelijking tot een standaard douchekop. Stapt iedereen in uw huishouden ook een minuutje eerder onder de douche vandaan, dan bespaart dat nog meer energiekosten. Op de pagina Warm Tapwater leest u er meer over.

Douchen voordeliger dan baden

Een bad gebruikt ongeveer drie keer zoveel energie en water dan een douche.

Tussendeuren sluiten

Sluit deuren naar bijvoorbeeld de gang of de keuken. Zo voorkomt u dat er onnodige energie verloren gaat. Sluit ook de deur als u even naar buiten gaat.

Goede ventilatie

Er gaat veel energie verloren bij het ventileren van een woning, zoals constant openstaande ramen. Vaak is 30 minuten per dag al voldoende om een fris huis te hebben. Ook het sluiten van deuren als u even naar buiten gaat, scheelt veel warmteverlies.
 

Zakelijk geïnteresseerd?

Bent u zakelijk betrokken bij de duurzame energievoorziening in Veenendaal-oost? Klik dan hier voor de zakelijke site met meer informatie. Login zakelijke site

Gemeente Loket

Werkt u bij een gemeente en wilt u meer weten over het opzetten van een lokaal energiebedrijf via een publiek-private samenwerking? Klik dan hier. Login zakelijke site