Even voorstellen: Martijn Prop

Als bewoner van Veenendaal-oost maak je elke dag gebruik van de diensten van DEVO. Maar wie zijn de mensen achter DEVO? Wie zorgen ervoor dat jij elke dag kunt genieten van warm water, vloerverwarming en koelte? De komende tijd laten we je kennis maken met het DEVO team.

Dit keer stellen we je graag voor aan Martijn Prop. Martijn is projectmanager bij DEVO. Hij werkt al ruim 7 jaar bij DEVO en maakte hier dus al een hoop mee. Van het technische beheer van de energiecentrale en het distributienet tot het organiseren van informatiebijeenkomsten en rondleidingen: Martijn is onze veelzijdige duizendpoot! 

Martijn, wat doe jij allemaal bij DEVO?

Ik werk al bij DEVO sinds 2016. In die tijd voerde ik veel verschillende taken en projecten uit. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de klantenservice, het werk als servicemonteur en het beheer en de monitoring van de energiecentrale. Maar ik begeleid ook projecten als de aanleg van nieuwe distributienetten in Veenderij en aanpassingen in de energiecentrale. Daarnaast organiseerde ik informatiebijeenkomsten voor nieuwe woningbouwprojecten en verzorgde ik veel rondleidingen in de energiecentrale. Ik heb dus een veelzijdige rol binnen de organisatie. Onlangs heb ik wel wat van mijn taken aan collega’s overgedragen. Nu kan ik me meer richten op de nieuwste ontwikkelingen in Groenpoort.

 

Wat vind je leuk aan het werken voor DEVO?

Het allerleukste vind ik de diversiteit van mijn werkzaamheden. Ik ben iemand die zich graag bezighoudt met verschillende aspecten om het uiteindelijke resultaat te verbeteren. Mijn passie ligt vooral bij de energiecentrale. Ik streef ernaar deze zo duurzaam en optimaal mogelijk te laten functioneren. Voor de nieuwe energiecentrale in Groenpoort hebben we een volledig nieuw energieconcept bedacht. Dit is gebaseerd op diverse bestaande technieken, waarmee warmte bijna volledig direct door zon- en windenergie wordt opgewekt. Van zo’n innovatief project krijg ik echt veel energie.

 

Hoe belangrijk is duurzaamheid eigenlijk voor jou?

Ik ben van nature geneigd om alles zo efficiënt mogelijk aan te pakken. Mijn voortdurende focus ligt op het vinden van manieren om energie te besparen in verschillende processen. Uiteindelijk resulteert dit in duurzaamheid, waarbij energiebesparing een essentieel aspect vormt.

 

En wat doe je in het dagelijks leven, naast je werk?  

Samen met mijn vrouw woon ik in een dorpje op de Veluwe. Ik ben graag buiten. Ik ga bijvoorbeeld veel met de hond het bos in. Of ik ben rondom het huis bezig in de tuin. Daarnaast zit ik vaak op de fiets, zowel de mountainbike als de racefiets gebruik ik veel. In de lente en zomer vooral buiten en in de winter in de virtuele wereld van Zwift.

 

Tot slot: wat wil je de mensen uit Veenendaal-oost over DEVO vertellen?

Ik ben erg trots op de ontwikkeling die DEVO de afgelopen jaren doormaakte. We hadden veel uitdagingen in de beginjaren, zoals de woningcrisis en problemen met woninginstallaties. Maar we hebben hard gewerkt om een goed functionerend collectief systeem op te zetten. Daardoor wordt DEVO nu gezien als een voorbeeld voor de aanpak van de energietransitie in de rest van Nederland. Een mooi resultaat!