Even voorstellen: Sander Bijkerk

Als bewoner van Veenendaal-oost maak je elke dag gebruik van de diensten van DEVO. Maar wie zijn de mensen achter DEVO? Wie zorgen ervoor dat jij elke dag kunt genieten van warm water, vloerverwarming en koelte? De komende tijd laten we je kennis maken met het DEVO team.

Dit keer stellen we je graag voor aan Sander Bijkerk. Sander is servicemonteur bij DEVO. Hij zorgt ervoor alle DEVO apparatuur bij jou in huis goed functioneert. Heb je dus last van een storing bij jou thuis? Dan belt Sander bij je aan om het op te lossen!

Sander, leg eens uit, wat doe jij bij DEVO?

Ik ben servicetechnicus, of monteur – hoe je het ook noemen wilt. Het komt erop neer dat ik alles weet van de DEVO-apparatuur in de woningen. Ik zorg ervoor dat alles weer goed werkt op het moment dat er iets stuk is. Heb je bijvoorbeeld geen warm water, is er een lekkage, of maakt er iets geluid? Dan kom ik langs om het te repareren. 

 

En is dat nou leuk werk?

Jazeker! Ik kom elke keer weer op verschillende plekken. Bovendien kan ik mensen bijna altijd blij maken. Ik kom natuurlijk bij hen langs als er iets niet werkt of defect is. En ik ga pas weer weg als het weer gemaakt is. Dan laat je mensen met een goed gevoel achter. Inmiddels ken ik ook al een groot deel van de wijk. Maar gelukkig lang niet alle 2.200 huizen. Want eigenlijk is het natuurlijk de bedoeling dat je mij zo min mogelijk ziet. Daar streven we dan ook naar.

 

Wat doe je verder in het dagelijks leven?

Samen met mijn gezin woon ik in Veenendaal, in de wijk Dragonder Oost. Ik ben getrouwd en heb 4 kinderen. Naast DEVO werk ik voor een bedrijf dat het onderhoud van verschillende laboratoriums in Utrecht verzorgt. Daar zorg ik voor een optimale werking van alle installaties voor bijvoorbeeld de luchtverversing, warmte, koeling en energiebesparing. 

Als ik niet aan het werk ben, fiets ik graag. Ik zit veel op de mountainbike en de racefiets. Lekker fietsen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Of juist richting de Posbank bij Arnhem. Ook doe ik mee aan wedstrijden, bijvoorbeeld aan mountainbike marathons. Dat doe ik zo’n drie of vier keer per jaar, in Nederland en in Duitsland. Ik rijd dan een afstand van 60 kilometer. Dat is tweeëneenhalf uur volle bak fietsen, heerlijk vind ik dat.

 

Klinkt goed! Tot slot: wat wil je mensen uit Veenendaal-oost vertellen over DEVO?

DEVO is echt een mooi bedrijf. De mensen die er werken, hebben oprechte passie voor alles wat ze doen. Ze willen er echt wat van maken. En het belangrijkste: ze zijn er voor jullie, alle DEVO’ers willen dat jullie er warmpjes bij zitten.