Kinderen uit Veenendaal-oost opgelet: denk mee over het ontwerp van ons graffiti kunstwerk!

De toegangspoort van de energiecentrale van DEVO is een geliefd object voor graffitispuiters. Dat ziet er wat ons betreft niet zo verzorgd uit. Dus dachten wij: als er dan toch graffiti op de toegangspoort komt, laten we het dan goed aanpakken! Samen met basisschoolleerlingen uit Veenendaal-oost en graffiti collectief Straatkapers willen we een heus kunstwerk van de toegangspoort maken. De komende weken vragen we alle kinderen uit de buurt om met ons mee te denken.

Kinderen bepalen het straatbeeld

Straatkapers is een graffiti collectief uit Veenendaal. Misschien ken je ze wel van de schilderingen in de fietstunnel naast de DEVO energiecentrale. Of van één van de andere street-art projecten waarmee ze Veenendaal opfleuren. Deze kunstenaars kunnen de grijze stalen deur van het DEVO energiehuis omtoveren tot iets moois. Maar dat gaan ze niet alleen doen!

We schakelen de fantasie in van alle kinderen tussen de 8 en 12 jaar die in Veenendaal-oost wonen of op school zitten. Wat moet er op de schildering op de toegangspoort van DEVO komen? Ideeën hiervoor verzamelen we zowel online als op straat. Al deze ideeën bundelen we en Straatkapers vertaalt deze in een ontwerp. Zo geven we samen de wereld een beetje meer kleur.

 

Denk met ons mee!

Heb jij kinderen tussen de 8 en 12 jaar? Laat ze dan met ons meedenken! We hebben op deze pagina een korte vragenlijst klaarstaan. Hier kunnen kinderen hun ideeën inzenden tot en met woensdag 31 juli 2024.

Stuur hier ideeën in!

Daarnaast gaat Straatkapers komende weken de straat op. Het kan dus zomaar zo zijn dat jouw kind aangesproken wordt om live mee te denken. Bijvoorbeeld door Iza Molina. Iza is al een bekende in de wijk. Ze werkt voor Straatkapers, maar ook voor de bibliotheek. En ze staat inmiddels bij veel kinderen bekend als ‘de graffiti juf’.

 

Onthulling kunstwerk

Als alle ideeën zijn verzameld en het ontwerp is gemaakt, brengt Straatkapers de schildering aan op de toegangspoort. Dit gebeurt in september. Daarna is het tijd voor een feestje!

Op vrijdagmiddag 27 september onthullen we het kunstwerk. We stellen dan ook de energiecentrale open. Zo kunnen alle kinderen uit de buurt een kijkje nemen naar wat er nou eigenlijk in die centrale gebeurt. De officiële uitnodiging volgt, maar de datum kun je alvast met potlood in je agenda schrijven.