Tijdelijk Noodfonds Energie: vraag steun aan voor het betalen van jouw energierekening

Vraag steun aan voor het betalen van jouw energierekening 

De energieprijzen zijn hard omhooggegaan. Dit kan ervoor zorgen dat je in financiële problemen komt. Daarom is het Tijdelijk Noodfonds Energie opgericht. Dit is onderdeel van het actieplan Energiearmoede. Het Noodfonds helpt huishoudens die een hoge energierekening hebben. 

DEVO is ook aangesloten bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Als klant van DEVO kan je hierdoor mogelijk aanspraak maken op steun uit het Noodfonds. Kom je hiervoor in aanmerking, dan betaalt het Noodfonds een deel van jouw energierekeningen. Dat verlicht hopelijk je financiële zorgen.  
 

Wie krijgt steun van het Noodfonds? 

Huishoudens met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum kunnen de steun aanvragen. Concreet kom je in aanmerking als je voldoet aan de volgende twee punten: 

  1. Een bruto-inkomen van lager dan €2.980,- (alleenstaand) of €4.180,- (samenwonend) per maand.
  2. Een energierekening voor warmte, gas en stroom hoger dan 10 tot 13 procent van dit bruto-inkomen. 


Voldoe je hieraan? Dan kun je tot en met 30 april 2023 een aanvraag bij het Tijdelijk Noodfonds Energie indienen. Als dit goedgekeurd wordt, betaalt het Noodfonds een deel van de energierekeningen tussen oktober 2022 en maart 2023. 

 

Doe de Noodfonds-check

Meer informatie vind je op de website van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Daar kun je de aanvraag indienen. De aanvraag neemt ongeveer een half uur in beslag.  

Je kunt ook eerst de Noodfonds-check doen. Zo weet je binnen 5 minuten of je in aanmerking komt voor deze financiële tegemoetkoming. Houd hiervoor alvast de volgende zaken bij de hand: 

  • het bruto-inkomen van iedereen boven de 23 jaar in jouw huishouden; 
  • jouw energiekosten in oktober 2022 en in januari 2023. 


De energiekosten van deze maanden bestaan voor bewoners in Veenendaal-oost uit twee onderdelen: de kosten voor de energie die je via DEVO gebruikt en de kosten van de elektriciteit die je via jouw elektriciteitsleverancier gebruikt.  

Via de website verbruikinzien.nl kun je jouw energiekosten van de afgelopen maanden aan DEVO terugvinden. De kosten voor jouw elektriciteitsaansluiting en -verbruik kun je opvragen bij jouw elektriciteitsleverancier.     

>> Klik hier om de Noodfonds-Check te doen

 

Hulp bij de aanvraag 

Wil je meer weten over het Tijdelijk Noodfonds Energie? Bekijk hier de veelgestelde vragen op de website van het Noodfonds. 

Wil je graag hulp bij je aanvraag bij het Noodfonds? Dan kun je terecht bij verschillende organisaties in Veenendaal. Via de website van Geldfit kun je deze organisaties vinden. 

 

Verrekening steun 

Als je de steun vanuit het Noodfonds toegekend krijgt, dan wordt dit via DEVO verrekend. Je krijgt het geld dus niet vanuit het Noodfonds op jouw rekening gestort. DEVO zal de toelage rechtstreeks in mindering brengen op je maandelijkse energierekening. 

Wij hopen je hiermee goed op de hoogte te hebben gesteld. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met een adviseur via Geldfit of met het Tijdelijk Noodfonds Energie