Tijdelijk Noodfonds Energie 2024 geopend

Heb jij een hoge energierekening in verhouding tot jouw inkomen? Dan kun je gebruik maken van het Tijdelijk Noodfonds Energie. De aanvraagronde voor 2024 is sinds deze week geopend. Kom je hiervoor in aanmerking, dan betaalt het Noodfonds een deel van jouw energierekeningen. Dat verlicht hopelijk je financiële zorgen.

Wanneer kom je in aanmerking voor het Noodfonds?  

Je komt in aanmerking voor financiële steun van het Tijdelijk Noodfonds Energie als je:  

  • een inkomen hebt tot 130% van het sociaal minimum en 8% of meer van je inkomen kwijt bent aan de energierekening;  
  • een inkomen hebt van 130% tot 200% van het sociaal minimum en 10% of meer van je inkomen kwijt bent aan de energierekening.  

Op de website van het UWV kun je zien wat het sociaal minimum is.  

Geldt één van deze voorwaarden voor jou? Dan kun je tot en met 31 maart 2024 een aanvraag bij het Noodfonds Energie indienen. Als dit goedgekeurd wordt, betaalt het Noodfonds voor 6 maanden het deel van jouw maandelijkse energierekening boven deze 8 tot 10%. 

>> Ga naar de website van het Noodfonds 

 

Doe de Situatie check 

Op de website van het Tijdelijk Noodfonds Energie vind je meer informatie over de financiële tegemoetkoming voor je energiekosten. Daar kun je ook de aanvraag indienen. De aanvraag neemt ongeveer een half uur in beslag.   

Je kunt ook eerst de Situatie check doen. Zo weet je binnen 2 minuten of je in aanmerking komt voor deze financiële tegemoetkoming. Voor de check heb je de volgende informatie nodig: 

  • het bruto-inkomen van jouw huishouden;  
  • jouw maandelijkse energiekosten.  

De energiekosten bestaan voor bewoners in Veenendaal-oost uit twee onderdelen: de kosten voor de energie die je via DEVO gebruikt en de kosten van de elektriciteit die je via jouw elektriciteitsleverancier gebruikt.   

Via Mijn DEVO kun je jouw maandelijkse termijnbedrag voor DEVO terugvinden. De kosten voor jouw elektriciteitsaansluiting en -verbruik kun je opvragen bij jouw elektriciteitsleverancier.    

>> Doe de Situatie check 

 

Verrekening steun Noodfonds

Als je de steun vanuit het Noodfonds toegekend krijgt, dan wordt dit via DEVO verrekend. Je krijgt het geld dus niet vanuit het Noodfonds op jouw rekening gestort. DEVO brengt de toelage rechtstreeks in mindering op je maandelijkse energierekening.  

Mocht je nog vragen hebben over de financiële steun, kijk dan op de website het Tijdelijk Noodfonds Energie. En heb je hulp nodig bij de aanvraag, neem dan vooral contact op met een adviseur via Geldfit.  

 

Energietoeslag 

Naast het Tijdelijk Noodfonds Energie kun je ook financiële hulp krijgen van de gemeente Veenendaal. Bewoners van Veenendaal met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm kunnen een energietoeslag aanvragen. Meer informatie over de energietoeslag vind je via veenendaalpas.nl.  

De aanvraag van de energietoeslag verloopt via de website gezondverzekerd.nl. Je aanvraag moet voor 1 april binnen zijn.  

 >> Ga naar website Veenendaalpas 

 

Mogelijkheden ondersteuning 

Het Tijdelijk Noodfonds Energie en de Energietoeslag van de gemeente Veenendaal helpen je om je energiekosten te kunnen betalen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je op andere vlakken hulp kunt gebruiken. In Veenendaal zijn er meerdere organisaties waar je terecht kunt. In moeilijke tijden hoef je er namelijk niet alleen voor te staan.  

>> In dit artikel hebben we op een rijtje gezet waar je terecht kunt voor vragen, hulp of advies.