Even voorstellen: Berry de Wilde

Als bewoner van Veenendaal-oost maak je elke dag gebruik van de diensten van DEVO. Maar wie zijn de mensen achter DEVO? Wie zorgen ervoor dat jij elke dag kunt genieten van warm water, vloerverwarming en koelte? De komende tijd laten we je kennis maken met het DEVO team.

Dit keer stellen we je graag voor aan Berry de Wilde. Berry is projectmanager bij DEVO. Hij zorgt ervoor dat het duurzame warmtesysteem van DEVO dag in dag uit goed functioneert. Dat doet hij vanuit kantoor en het energiehuis. Maar misschien ben je hem ook wel eens in de wijk tegengekomen terwijl hij bezig was met de optimalisering van de afleversets in de huizen.

Berry, vertel eens, wat doe jij in het dagelijks leven?

Ik woon in Veenendaal-oost met mijn vriendin. Samen hebben wij twee kinderen van 8 en 10 jaar. Ook heb ik twee bonuskinderen, waarvan de oudste inmiddels samenwoont. Ik werk fulltime bij DEVO. Naast het werk sport ik graag meerdere keren per week. Zo bootcamp ik buiten of ik ga een rondje hardlopen. Een paar keer per jaar doe ik graag mee aan een sportevenement, zoals een langere obstacle run

In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn gezin. We bezoeken bijvoorbeeld een museum, een mooie stad of streek, of doen een ander actief uitje. In de weekenden draag ik graag mijn steentje bij als coach bij de hockeyteams van mijn kinderen bij VMHC Spitsbergen. Verder klus ik graag in en om huis, bezoek ik een paar keer per jaar een sportwedstrijd, een concert of een ander cultureel evenement. 

 

Wat is jouw rol bij DEVO?

Ik ben projectmanager bij DEVO. Dat betekent dat ik de duurzame warmtelevering voor de wijk Veenendaal-oost bewaak en begeleid. Ik houd mij dus bezig met de productie, de distributie en de levering van warmte en koeling aan alle woningen en gebouwen in Veenendaal-oost. Het begeleiden is soms ad hoc. Maar meestal ben ik bezig met de lange termijn. Denk aan het laten onderhouden en up-to-date houden van de energiecentrale. En natuurlijk het optimaal laten functioneren van het gehele systeem, van de energiecentrale tot en met de afleverset in de woning. Ook het verder verduurzamen van de warmteproductie heeft de aandacht. Bovendien ben ik betrokken bij de ontwikkeling van de nieuw te bouwen energiecentrale met warmtenet in de nieuwe wijk Groenpoort.  

Al deze werkzaamheden doe ik samen met mijn collega Martijn. We hebben een goede wisselwerking, waarbij we gebruik maken van elkaars kennis en kwaliteiten. Ook werk ik veel samen met mijn collega Lia. Met haar draag ik zorg voor verschillende organisatorische werkzaamheden. We zijn bijvoorbeeld bezig met het implementeren van een nieuw administratiesysteem met klantportaal. Ook zorg ik voor de ontwikkeling en het up-to-date houden van de website en de ICT. Tot slot ben ik geregeld in de wijk te vinden voor het verder optimaliseren of verhelpen van kleine storingen aan de afleversets. 

 

Dat klinkt alsof je meer dan genoeg te doen hebt? 

Dat klopt! Het is ook precies wat ik zo leuk vind aan werken bij DEVO: de diversiteit aan werkzaamheden. Elke dag is anders. Ik vind het erg waardevol om met mijn werk bij te dragen aan mijn eigen leefomgeving, aan de wijk Veenendaal-oost en aan een duurzamere toekomst van de wijk. DEVO bestaat uit een goed team van diverse mensen met ieder zijn eigen expertise. Er zijn veel ontwikkelingen bij DEVO, waar ieder zijn eigen professionele input aanlevert en we hiermee gezamenlijk DEVO verder verduurzamen en professionaliseren. 

 

Veenendaal-oost is ook jouw thuis. Hoe vind je het om in deze wijk te wonen? 

Ik woon sinds 2011 in Veenendaal-oost. Eerst in de wijk Buurstede en sinds eind 2020 op één van de eilanden in de Veenderij. Het fijne aan het wonen in Oost vind ik dat de wijk heel kindvriendelijk en ruim opgezet is. Er zijn veel voorzieningen in de wijk, zoals winkels, het Kloppend Hart Huis en Het Ontmoetingshuis. Ook vind ik het mooi om te zien dat mijn kinderen de wijk als hun ‘thuis’ zien. Dat zij hier veilig en vrij kunnen opgroeien, op veel plekken kunnen spelen en vertrouwd door de wijk kunnen ‘dwalen’. 

De ligging van de wijk vind ik ook een groot pluspunt. Alle voorzieningen zijn dichtbij. Je woont in Veenendaal, maar je stapt de straat of de wijk uit en je bent in de Groene Grens, waar je lekker door de natuur kunt wandelen. Of je kunt een rondje hardlopen of fietsen in de binnenvelden tussen Veenendaal, Ede, Wageningen en Rhenen. Ook ben je met een minuut of vijf fietsen in ’t dorp (het centrum van Veenendaal) en met een kwartiertje in natuurgebied Kwintelooyen. Ondanks dat Oost aan de rand van Veenendaal ligt, is het toch centraal gelegen en kan je hier goed de rust of juist de drukte opzoeken. 

 

Wat wil je jouw wijkgenoten over DEVO vertellen?

Aangezien ik zelf ook al lang klant ben van DEVO, ken ik vele verhalen over DEVO uit het verleden. DEVO heeft moeilijke jaren gehad, dat heb ik als klant ook ervaren. Maar dit behoort inmiddels tot het verleden. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van DEVO te verbeteren en hier lever ik nu ook graag mijn bijdrage aan. Mede door de groei van DEVO staat er nu een stabiele organisatie, een lokaal duurzaam bedrijf voor de wijk. We willen een betrouwbare warmteleverancier zijn voor de bewoners. Het is ons doel dat bewoners echt wooncomfort ervaren, tevreden zijn met het duurzame systeem en hiermee prettig in Oost wonen.